VACKRA LÄGENHETER MED KVALITET

Den ståtliga byggnaden uppfördes i skarven mellan ett försvinnande artonhundratal och ett nyfött nittonhundratal. En ny era inleddes och det nya femvåningshuset fick en framstående placering i hörnet av Borgmästaregatan och Rådmansgatan. Arkitekt var den ansedde Henrik Sjöström.

Trogen tidens arkitektoniska trender valde Sjöström att ge huset en morisk antydan, något som bland annat märks i murverkens textila uttryck. Kronan 5 kännetecknas av symmetri, eleganta smidesdetaljer och ett torn som ytterligare förhöjer byggnadens symboliska betydelse. Detta är ett stolt hus som erbjuder ett boende utöver det vanliga.

Den tunga porten leder in i ett imponerande trapphus med vackra väggmålningar. I huset finns såväl mindre 2:or till generöst tilltagna 5:or. Här finns stilrena kakelugnar, stuckaturer i originalskick, fantastiska spegeldörrar och gamla fina originalgolv. Takhöjden på hela tre meter skapar rymd och luftighet.

Den pågående totalrenoveringen sker med största varsamhet. Målet är att bevara det gamla och samtidigt skapa ett modernt boende med alla bekvämligheter.

PLANRITNINGAR

PLAN 2
PLAN 3
PLAN 4
VIND

Projektets tidsplanering

Tidplan Kronan5

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi inom kort.

Not readable? Change text. captcha txt