OM STADEN OCH DESS PERFEKTA LÄGE

EN STAD I UTVECKLING

Det finns ögonblick som är speciella. Det är ofta tillfällen som innebär att en inslagen kurs ändras och en helt ny riktning stakas ut. Historia skrivs.
1413 fick Landskrona sina första stadsprivilegier. Sedan dess har staden upplevt ett antal upp- och nedgångar. Goda tider har avlösts av sämre, och vice versa. På 1700-talet utsågs Landskrona till rikets starkaste fäste i väster. På 1980-talet slog varvskrisen till, hårt och obarmhärtigt. Nu har pendeln åter svängt.

EN NY KURS HAR SATTS

2012 var ett år då historia skrevs, ännu en gång. Då klubbade kommunfullmäktige genom beslutet att skapa Landskrona Stadsutveckling AB. Uppdraget var tydligt – Landskrona skulle återigen bli en attraktiv stad i Öresundsregionen, och vägen dit skulle gå genom en offensiv stadsutveckling.

Tack vare ett nära samarbete mellan näringsliv, fastighetsägare och kommun har staden blommat upp. Tidigare parkeringsplatser har förvandlats till parker. Tomma hus har omvandlats till förskolor. Eftersatta fastigheter har rustats upp och fått nytt liv. Landskrona är återigen på väg upp.

NÄRHET TILL HELA REGIONEN

Landskrona är en fantastisk kuststad med stora möjligheter. Vackra Ven intar sin givna plats i väster. Glumslövs backar flankerar i norr och solen går varje dag ner i havet med Själland i bakgrunden.

Landskrona är en trivsam småstad med hela Öresundsregionen inom bekvämt pendlingsavstånd.

Kontakta oss

Skicka ett meddelande så återkommer vi inom kort.

Not readable? Change text. captcha txt